SÆRLIG SENSITIV – PSYKISK SÅRBAR?

At være særlig sensitiv indebærer ofte særlige udfordringer og særlige gaver. Jeg har 20 år erfaring med at arbejde med børn og voksne med disse træk og funktionsbetingelser.

Har du en stærk forestillingsevne og livlige drømme? Er det meget vigtigt for dig at have tid for dig selv?
Bliver du hurtigt forstyrret af støj og uorden? – Så er du måske et særligt sensitivt menneske?

HSP  – HVAD ER DET?

HSP står for højt sensitiv personlighed (eng. highly sensitive), og er på dansk blevet oversat til særligt sensitiv. Ifølge den amerikanske psykolog og forsker Elaine Aron er der tale om et nedarvet personlighedstræk, som tidligere i nogen grad er blevet misforstået. Læs mere her.

HVAD KENDETEGNER HSP?

Elaine Aron antager, at man bearbejder indtryk mere dybt og reflekterer mere over små nuancer i omgivelserne end de fleste andre. Indtryk går billedligt talt “dybere under huden”. Man kan blive følelsesmæssigt mere påvirket af sine erfaringer og hurtigere føle sig overstimuleret.

Læs 5 gode råd her. Eller: Læs tidligere numre af nyhedsbrevet, som indeholder gratis viden og råd om parforhold, arbejdsliv, beslutninger, overstimulering, sensitive børn, sensitives venskaber og mange andre emner.

Her kan du læse endnu mere om særlig sensitivitet: http://www.hsp-foreningen.dk/

puc-spiritualitet

Vi ser ofte at en spiseforstyrrelse eller andre ubalancer og diagnoser går hånd i hånd med særlig sensitivitet

Jeg forhandler bogen om Sensitive Børn af Athina Delskov og du kan købe bogen om vores betragtninger og vores metoder hos mig: Spisning og sensitivitet

Kontakt mig og bestil tid

Har du brug for forandring?

Måske psykoterapi kan hjælpe... Du tilbydes et individuelt terapiforløb, der tilrettelægges ud fra dine temaer og behov. Kontakt Karen Bro på tlf.: +45 2711 9824, eller bestil tid via E-mail: karen@karenbro.dk 

Medlem af MPF

Jeg er medlem af Dansk Psykoterapeutforening (MPF). Foreningen er en interesseorganisation for professionelle, erfarne psykoterapeuter med det formål at sikre kvaliteten af psykoterapeutisk arbejde.